Про проведення районного зльоту юних туристів

Всесвітній день туризму відзначається щорічно 27 вересня. Історія виникнення цього свята досить проста: його було встановлено Генеральною асамблеєюВсесвітньої туристичної організації 1979 рокув містіТорремолінос, Іспанія.

Туристи - найщасливіші люди, адже вони чують мелодію сосни, знайомий голос вогнища, біля якого живе дзвінка юність. Вимірюють життя кілометрами, а не квадратними метрами. Це людина, яка любить подорожувати, відкривати нові далі. Це людина, яка понад усе любить свій рідний край, свою землю, яка надає перевагу голубому шатру неба над тіснявою міських квартир. Біля туристичного вогнища створювалися найкращі пісні, біля нього зароджувалася найміцніша справжня дружба.

Тому, до Всесвітнього Дня туризму 27 вересня 2018 року на стадіоні «Колос» було проведено районний зліт юних туристів, в якому взяли участь 11 команд з 6 закладів загальної середньої освіти, а саме: Гришівського НВК, Сахновщинської ЗОШ № 2, Огіївського НВК, КЗ «Лигівський ліцей», Шевченківської ЗОШ та КЗ «Багаточернещинський ліцей».

Програма зльоту складалася з наступних етапів: встановлення та зняття намету, техніка керування велосипедом, топографічний диктант, в’язання вузлів.

Найкращий результат зі встановлення та зняття намету показала команда Огіївського НВК. В топографічному диктанті у середній віковій групі кращий результат був у команди Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, а серед старшої вікової категорії - у команди Огіївського НВК. Під час проведення конкурсу з в’язання вузлів найкращі результати у команд Гришівського НВК (середня вікова категорія) та Огіївського НВК (старша вікова категорія).

З техніки фігурного водіння велосипеда серед дівчат високий рівень показали Котова Вероніка (Багаточернещинський ліцей) та Трофімова Владлена (Сахновщинська ЗОШ І-ІІІ ст. №2), а серед хлопців Мельник Олег (Гришівський НВК) та Овчаренко Андрій (Сахновщинська ЗОШ І-ІІІ ст. №2).

За підсумками районних змагань з туризму І місце виборола команда Гришівського НВК, ІІ місце – команда Сахновщинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, ІІІ місце - команда Огіївського НВК.

На протязі всього часу дітей зігрівали гарячим чаєм, а в кінці зльоту всіх присутніх пригостили смачною туристичною кашою.

Змагання з туризму допомагають дітям досягти спортивних успіхів, виховати позитиві якості особистості, пізнати себе і великий навколишній світ, адже справа туризму варта того, щоб нею займатися і створювати умови для її поширення і пропаганди серед юних громадян.

Кiлькiсть переглядiв: 120

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.