Виставка дитячих малюнків до 32-ої річниці з дня Чорнобильської катастрофи

26 квітня 2018 року виповнилося 32 роки Чорнобильській трагедії – найстрашнішій катастрофі в історії людства.

32 роки п'ємо ми гірку цю чорнобильську чашу. Тому і не можемо ми забути цей чорний день, як би нам не хотілося. Бо прийшовши до Чорнобиля, розуміємо, що оце і є криза віри в душах наших, що це та прірва, до якої прийшли, занедбавши свою совість, віру і душу.

Для сучасних дітей, Чорнобильська катастрофа , є найтрагічнішою сторінкою в книзі їхнього життя. Тому й повинні вони знати правду про причини і наслідки цієї непоправної трагедії.

Як саме розкрити для дітей страшну правду сьогодення, яка гірчить полином і роз'їдає серця матерів, не даючи спокою ні вдень ні вночі, щоб не спопелити ніжну дитячу душу, не вбити віру в самих себе і любов до світу? Чи варто ятрити рани які болять щоднини, щогодини і випікають віру і надію в щасливе майбуття? Та вони, ці янголята із трагізмом в очах, на жаль, бачать наслідки цього невигойного лиха і роблять певні висновки для себе самі.
Діти Чорнобиля... Не в однієї матері омивається лице гіркими сльозами і чорніє світ ...

Чорнобиль... Урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас. Тому для молодших школярів в Сахновщинському БДЮТ проводяться години пам'яті, бесіди, конкурси дитячої творчості «Чорнобиль очима дітей». Для учнів старших класів проведено обговорення художніх творів, та перегляд відеопрезентацій які розкривають цю страшну трагедію. Також оформлено виставку дитячих малюнків у районному краєзнавчому музеї.
Проводячи заходи, присвячені 32–ій річниці Чорнобильської трагедії, ми намагаємось пробудити в дітей чуйність, милосердя, вміння співчувати, дбайливо ставитись до навколишнього середовища. Заходи, проведені в Сахновщинському БДЮТ, вчать дітей не губитися перед різними нещастями, вчать жити за Божими заповідями, дарувати своє тепло і любов іншим, щоб ніколи не було таких Чорнобилів, які нависають чорними крильми над людським майбутнім...

Кiлькiсть переглядiв: 307

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.