День ЦО в Сахновщинському БДЮТ

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці дітей до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розумінням важливості збереження власного життя і здоров’я.

Отже, виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, із засвоєним алгоритмом дій в умовах конкретної надзвичайної ситуації - одне з пріоритетних завдань, яке поставлене сьогодні перед освітою.

25 квітня 2018 року День цивільного захисту розпочався урочистим відкриттям та показом презентації «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». Відповідно до плану з учнями проведено практичні заняття на тему: «Виготовлення ватно-марлевих пов’язок», «Надання першої медичної допомоги», на якому діти ознайомилися з призначенням найпростіших засобів захисту органів дихання, навчились виготовляти та користуватися ватно-марлевими пов’язками, надавати першу медичну допомогу потерпілому. Було проведено екстренну евакуацію з приміщення закладу «Увага всім!». Учні швидко і організовано евакуювалися за сигналом ЦЗ. Навчальні тренування показали, що невоєнізовані формуваня знають і вміють виконувати свої функціональні обов’язки.

Проаналізувавши проведення Дня цивільного захисту виявлено, що практична спрямованість заходів спонукала учнів до поглиблення знань з цивільного захисту та здобуття практичних навичок грамотно і чітко діяти під час надзвичайних ситуаціях.

/Files/images/IMG_20180425_134159.jpg/Files/images/IMG_20180425_135249.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 163

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.